Finn Lauritzen valgt til formand for Byggeriets Evaluerings Centers Fond

Finn Lauritzen valgt til formand for Byggeriets Evaluerings Centers Fond

22-06-2015

Byggeriets Evaluerings Centers Fond får ny formand, idet direktør for Öresundskomiteen Finn Lauritzen, afløser Realdanias repræsentant adj. professor Jørgen Nue Møller, der efter godt 5 år i bestyrelsen har valgt at forlade posten.

Jørgen Nue Møller, der blev 70 år i 2014, mener, at tiden er inde til at nye kræfter overtager formandsposten. Samtidig ønsker han at reducere sit arbejdsomfang.

Finn Lauritzen har stor erfaring inden for byggeriet. Han har tidligere været direktør for Erhvervs- og Byggestyrelsen. I dag er han direktør for Öresundskomiteen.

Om sit nye formandshverv siger Finn Lauritzen: "Jeg ser frem til at arbejde med evaluering af byggesektoren. Jeg kan se, det er et tiltag, som virkelig er med til at ændre den måde vi bygger professionelt i Danmark - og det er der behov for. Evalueringsordningen har eksisteret i over 11 år, og der er sket meget med ordningen i den tid. Jeg vil gerne medvirke til at forme ordningen, så den bliver endnu mere attraktiv for landets bygherrer, rådgivere og entreprenører".

Byggeriets Evaluerings Centers Fond er stiftet i 2002 af byggeerhvervets organisationer og regeringen med det formål at fremme byggeriets kvalitet og effektivitet. Centret driver en evalueringsordning for byggesektoren og er blandt andet kendt for indførelsen af karakterbøger og et rating system for byggeriets virksomheder.

Følgende aktører udpeger hver et medlem af Byggeriets Evaluerings Centers Fonds bestyrelse: BAT-kartellet, Bygherreforeningen i Danmark, DI Byg, Dansk Byggeri, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, F.R.I., Danske Ark og Tekniq.

 

For yderligere information

 Bestyrelsesformand Finn Lauritzen, tel. 2044 0325

 Næstformand Lars Ole Hansen, tel. 4017 2192

 


CV for Finn Lauritzen

Finn Lauritzen er født i 1956 og cand. polit. Han er direktør i Öresundskomiteen og har været direktør for Konkurrencestyrelsen og siddet i en række bestyrelser samt OECD- og EU-komiteer. Han har beskæftiget sig indgående med byggeriet som direktør for Erhvervs- og Byggestyrelsen 2006-11 samt i bestyrelserne for Dansk Arkitektur Center og Statens Byggeforskningsinstitut.

 

Læs også: Goddag og Farvel reception i BEC den 25. juni

Del på