Entreprenører ser forskelligt på nøgletal

Entreprenører ser forskelligt på nøgletal

08-05-2015

Artikel bragt i Licitationen - Byggeriets Dagblad den 8. maj 2015

Regeringens forslag om at gøre nøgletalssystemet frivilligt vækker både undren og forståelse hos danske entreprenører.

Afskaffelsen af lovkravet om at anvende nøgletalssystemet sker for at lette administrative byrder for både almene og statslige bygherrer og de private entreprenører og rådgivere, der arbejder med statsligt og alment byggeri.

Men som entreprenør har det ikke været besværligt at bruge nøgletalssystemet, det har derimod været et godt ledelsesværktøj, mener Svend Pedersen direktør i entreprenørfirmaet HHM A/S i Hillerød.

"Jeg er ærgerlig over, at systemet nu bliver afskaffet. Det har været noget af det mest kvalitetsfremmende, man har haft i byggeriet i de mange år, jeg har været i branchen. For os entreprenører har det ikke været besværligt at bruge, da det næsten ikke kræver nogen rapportering", siger han.

Mindre objektiv udvælgelse
Direktøren for HHM A/S har blandt andet brugt nøgletalssystemet som et værktøj til at holde fokus på overholdelse af tidsplanen, mangler ved aflevering, arbejdsmiljø og kundetilfredshed.

Han frygter, at når bygherrerne ikke længere har nøgletalssystemet til at udvælge entreprenørerne ud fra, så vil udvælgelsen blive mindre objektiv.

...

Læs hele artiklen på Licitationens hjemmeside - Link til artikel

 


.

Del på