BEC tvivler på, at nøgletal vil blive brugt frivilligt

BEC tvivler på, at nøgletal vil blive brugt frivilligt

07-05-2015

Artikel bragt i Licitationen - Byggeriets Dagblad den 7. maj 2015

Det er yderst tvivlsom, om nøgletalssystemet vil blive brugt frivilligt.

Det mener Peter Hesdorf, adm. direktør i Byggeriets Evaluerings Centers Fond (BEC), hvis funktion er at indsamle og behandle oplysninger og evalueringer fra parterne i en byggesag, der anvendes til beregningen af nøgletal.

Han er overrasket over regeringens forslag om at afskaffe lovkravet om at anvende nøgletalssystemet i statsligt og alment byggeri for i stedet at gøre ordningen frivillig.

"Systemet blev indført ud fra tanken om, at der skulle være mere gennemsigtighed i byggeriet. Og fordi det ikke var hensigtsmæssigt, at alene skulle konkurrere på pris. Afskaffer man systemet vil der få den konsekvens, at den gennemsigtighed, som nu er etableret, forsvinder", siger han. 

 
Unikt dansk system
Peter Hesdorf anerkender, at nøgletalssystemet også har sine ulemper, men det mener han, kunne have været løst.

"Der har været tekniske problemer - som for eksempel diskussionen om, hvorvidt vi måler på det rigtige og om måden, vi indberetter data på. Men det kunne man i stedet have valgt at løse, ved, at byggeriets parter og myndighederne havde sat sig ned og arbejdet med det. Det har man ikke gjort, på trods af at man stillede byggebranchen det i udsigt i 2012", siger Peter Hesdorf.

...

Læs hele artiklen på Licitationens hjemmeside - Link til artikel


Kommentar til artiklen

Det fremgår af denne artikel, at BEC tvivler på, at nøgletalssystemet vil blive brugt frivilligt. Det skal dog præciseres, at det gælder nøgletalssystemet i dets nuværende form.

BEC vil i den kommende tid undersøge mulighederne for at videreføre nøgletalssystemet på frivillig basis i tilfælde af, at regeringens forslag bliver vedtaget.

Del på