Analyserapport - februar 2018

Analyserapport - februar 2018

28-02-2018

 

Flere prognoser og analyser fra en samlet dansk byggebranche tegner et billede af fremgang og vækst i byggeriet. Nye tal fra Byggeriets Evaluerings Center (BEC) indikerer dog, at det måske begynder at gå så stærkt, at det risikerer at gå ud over kvaliteten og arbejdsmiljøet.


BEC har, i en længere periode, kunne konstatere en god og stabil fremgang for langt de fleste indikatorer bag BYGGE RATING beregningerne for entreprenører. Indtil nu…

Kurverne begynder nemlig at pege i den forkerte retning. Det handler ganske vist stadig kun om mindre ændringer og tallene synes endnu ikke alarmerende, men tendensen er klar, og der er grund til at holde et skarpt øje med udviklingen.

BEC har netop udgivet en rapport, som primært ser på tendenserne det sidste halvandet år; fra medio 2016 og frem til i dag. Du kan hente hele rapporten i kolonnen til højre.


De samlede tendenser i rapporten er ikke til at tage fejl af: Entreprenørerne har pt. sværere ved at overholde tidsfristerne. Den økonomiske værdi af mangler ved afleveringen vokser. Der sker flere arbejdsulykker og kundetilfredsheden er faldende.

Til grund for analysen ligger data fra over 1000 entrepriser med en gennemsnitlig entreprisesum på 24,4 mio. kr. ex. moms.

 

Tre værktøjer, du kan anvende, for at optimere din byggeproces:

1. Opstartsworkshop/møde – saml byggeprojektets aktører og opstil en fælles målsætning og afstem forventningerne. Erfaringerne viser, at den beskedne udgift til at godt opstartsmøde kommer mange gange igen i form af sparede ekstraomkostninger

2. BYGGE DIALOG – et værktøj til dialog, forbedring, effektivisering og højere kvalitet i byggeprocessen

3. Føraflevering (også kendt som ’tidlig aflevering’). En enkel metode, som beviseligt medvirker til at minimere antallet af mangler ved afleveringen


Hent hele analyserapporten ved at trykke på linket herunder:

 

Hent rapport

 

Læs omtale af analysen på business.dk


Medlemmer hos BEC har altid mulighed for at foretage disse sorteringer og analyser i databasen her på centrets hjemmeside.

Del på