Big Data skaber værdi for små og mellemstore virksomheder

12-10-2022

Her er lidt ny viden om, hvad brug af ”Big Data” som Byggeevaluering kan gøre for din forretning. Vi har kigget på udenlandsk forskning, og vi har fundet interessante resultater, som vi gerne vil dele med dig og samtidig sige tak for dit medlemskab – det er med til at skabe viden, forhåbentligt forfine jeres processer i virksomheden og bidrage til et bedre byggeri i Danmark.

 

Mange af vores abonnenter på Byggeevaluering er små og mellemstore virksomheder (SMV), som måler på processer med byggeevalueringsværktøjer. At systematisk indsamle data ind om egne processer er ikke almindeligt for små og mellemstore virksomheder generelt. Som abonnent på Byggeevaluering er du dermed medlem af en eksklusiv klub, som kan siges at benytte big data metoder. ”Big data” er et sæt af metoder til at indsamle og analysere data om virksomheder.   

Kan det betale sig at bruge Big Data?

Skal man tro de få udenlandske undersøgelser som findes, så er svaret ja. Analysefirmaet McGraw Hill finder, at selvom det er en mindre gruppe (30%) af små og mellemstore virksomheder, der bruger big data metoder, og de gjort det i kortere tid end de store, så er resultaterne positive. De adspurgte SMV’er mener, at de reducerer fejl og rework (omarbejdelser) og dermed sparer penge. McGraw Hill har især målt på SMV-er, der er aktive inden for husbygning.

Sammenfattende kan man sige, at Big data som Byggeevaluering placerer din SMV blandt de 25% bedste, når det gælder effektivitet, byggende på resultaterne fra udenlandsk forskning.

Vil du vide mere, så er du velkommen til at kontakte Professor Christian Koch, christiank@build.aau.dk, (+46 73 742 5121) og projektlederen Haseeb Wahedi på e-mail haw@build.aau.dk og tlf. (+45) 51 35 79 69.

nyhed
Del på